Fursecuri fara zahar

de Alina26 in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 7109 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe internet si am înlocuit faina alba cu cea integrala.
http://greensugar.ro/retete/fursecuri-de-post-fara-zahar/

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina integrala
  • 4 lg indulcitor
  • 180 g margarina cu 80% grasime sau unt de cocos
  • 20 gr cacao
  • 20 ml suc de portocale rece
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fara zahar:

Împărțim ingredientele in doua astfel:

-intr-un bol (sau direct in robot), punem 150g faina, jumătate din bicarbonat de sodiu, 2 linguri de indulcitor, 90g margarină sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocala (eu am stors portocala).Framantam un aluat omogen. (Sau il dati pe robot, și il mai frământați putin la mana).Mai adaugati faina daca e prea moale.

-in alt bol punem restul ingredientelor ramse:faina și bicarbonatul rămas, cacaoa, indulcitorul, margarina, esenta de rom si sucul de portocale. Framantam bine un aluat omogen si le dam pe amândouă la rece pentru jumătate de oră. 

Intindem fiecare aluat cu sucitorul,apoi punem aluat alb peste cel negru  și le mai intindem putin. Invartim aluatul si cu ajutorul unui cutit bine ascuțit taiem rondele de circa jumătate de centimetru. 

Le asezam pe o tava tapetata cu hârtie de copt si dam la cuptorul încins , pentru 30-40 de minute la foc potrivit. 

Din restul aluatului rămas puteti face niste fursecuri cum am facut eu.

Lasati sa se raceasca si apoi le serviti.

Poftă buna.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi faina normala.

2

Și in loc de indulcitor inlocuiti cu zahar circa 50-100 g.

3

Daca vreti le puteti pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fara zahar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant